Header image
Kolttasaamelainen perheleiri Nurmijärvellä 5.–8.12.2013

Saa’mi Nue’tt ry järjestää Uudellamaalla kolttasaamelaisen perheleirin itsenäisyyspäiväviikonloppuna 2013. Leirin teemana on Kolttasaamelaisuus kaupunkilaisperheissä. Sen tarkoituksena on tarjota perheille käytännönläheisiä keinoja siihen, miten kolttakulttuuri voi olla läsnä perheen arjessa ja yhteisessä tekemisessä vaikka kotipaikka olisikin kaukana perinteisestä koltta-alueesta.

Leiri on tarkoitettu kaikille koltille

Leiri on tarkoitettu kaikille kolttasaamelaisille perheille Etelä-Suomessa. Leirille tervetulleita ovat kaikki kolttasaamelaiset, yksin, kaksin tai lasten kanssa. (Käsite ”perhe” ei tarkoita sitä, että leirille on tultava lasten kanssa, vaan tervetulleita ovat kaikki koltat. ”Perhe” siis muodostuu kaikista osallistujista.) Erityisesti mukaan toivotaan mummoja ja vaareja, jotka ovat monille kaupungin asujille kaukana.

Leirikielet ovat koltansaame ja suomi. Osallistuminen ei edellytä koltan osaamista, vain avointa mieltä vastaanottaa ajatuksia myös koltaksi.

Ohjelma

Kolmipäiväisen leirin ohjelma sisältää kolttasaamelaisia leikkejä, naisten ja miesten käsitöitä sekä pororuokien valmistusta. Leirin kohokohtana on Itsenäisyyspäivänä pidettävä juhlaillallinen, johon kaikkien leiriläisten toivotaan mahdollisuuksien mukaan pukeutuvan kolttapukuun.

Ennen juhlaillallista yhdistys järjestää kolttapukuun pukeutuneiden leiriläisten valokuvauksen. Kuvia tullaan käyttämään yhdistyksen tulevassa viestinnässä ja mahdollisissa julkaisuissa. Kuvatut saavat valita itselleen yhden paperimuotoisen kuvan / perhe.

Leiripaikka

Leiripaikkana toimii Lomakoti Kotoranta Nurmijärvellä. Kotorannassa perheet majoittuvat saman katon alla mukavasti omissa huoneissaan, jossa on oma suihku ja vessa. Lisätietoja leiripaikasta saa osoitteesta www.kotoranta.fi.

Ilmoittautuminen

Leirille otetaan 5–9 perhettä riippuen perheiden koosta. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri on täynnä, mutta varapaikoille voi ilmoittautua, jos sattuu tulemaan peruutuksia. Jos ilmoittautumisia tulee paljon, etusijalla ovat yhdistyksen jäsenet. Leiri on ilmainen. Kukin huolehtii omista matkakuluistaan leiripaikalle ja takaisin kotiin.

Sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen Sähköpostiosoite on suojattu roskapostiohjelmia vastaan, Javascript-tuen tulee olla päällä nähdäksesi osoitteen . Mainitse viestissä yhteystietosi (nimi, osoite, puhelin, sähköposti), osallistujien nimet, iät ja mahdolliset ruoka-aineallergiat. Kerro myös oletko yhdistyksen jäsen. Ilmoittautuneille lähetetään lisätietoja sähköpostitse hieman ennen leiriajankohtaa.

Aiempi leiri

Itsenäisyyspäivänä järjestettävä leiri on kolmas Saa’mi Nue’ttin järjestämistä perheleireistä. Ensimmäinen leiri pidettiin Sevettijärvellä 2011 ja toinen Uudellamaalla 2012. Jälkimmäisen leirin suuri suosio poiki toiminnalle jatkoa uusin teemoin.

Lisätiedot

Lisätietoja leiristä antaa Minna Moshnikoff, puh. 040 515 7967. Seuraa myös näitä kotisivuja ja yhdistyksen Facebook-ilmoittelua.

 

 

 
 


Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks