Header image
Yhdistyksen tavoite

Saa'mi Nue'tt ry on kolttasaamelainen kulttuuriyhdistys, jonka ensisijainen tavoite on turvata kolttasaamelaisen kulttuurin jatkuminen ja siirtyminen seuraaville sukupolville. Kulttuuri elää, hengittää ja muuttuu ajasta aikaan. Meidän itsemme on huolehdittava siitä etteivät ydinosat kulttuuristamme katoa. Paljon tietoa häviää koko ajan, meidän vastuullamme on toimia siten, että kykenemme tuomaan tilalle uutta – uudistamaan ikivanhaa eläväksi, tämänpäiväiseksi. 

Tavoitteemme on muistaa keitä olemme, mikä tekee meistä kolttia ja mitkä ovat meidän tehtävämme sekä oikeutemme muiden saamen heimojen parissa.
 

Saa’mi Nue’tt -yhdistyksen perustamisasiakirjan ensimmäinen allekirjoittaja oli kolttien luottamusmies Veikko Feodoroff. Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Tiina Sanila seuraa takana.
Saa’mi Nue’tt -yhdistyksen perustamisasiakirja allekirjoitettiin 1.11.2006 ja ensimmäinen allekirjoittaja oli kolttien luottamusmies Veikko Feodoroff. Yhdistyksen ensimmäinen puheenjohtaja Tiina Sanila seuraa takana.

 

 
 


Facebook MySpace Twitter Digg Delicious Stumbleupon Google Bookmarks